Samfunnsvitenskaplige Fakultet, Universitetet i Stavanger

  • 1Utendørs-kvadrat
  • Byggherre:                                         Statsbygg

    Prosjekttype:                                     Auditorie- og kontorbygg

    Adresse:                                             Kjell Armholms gate 37, Stavanger

    Omfang:                                             5100 m2 BTA

    Status:                                                Tatt i bruk august 2015

    Arkitekt skisseprosjekt:                    NUNO Arkitektur

    Arkitekt sgjennomføring:                 Arkitektene VIS-A-VIS

    Entrepriseform:                                 Totalentreprise i samarbeid med HENT

    Energiklasse:                                       Passivhus

     

    SV-bygget er et kombinert auditorie- og kontorbygg. Auditoriet er felles for hele universitetet, mens kontorene huser to institutter ved samfunnsvitenskapelig fakultet. Auditoriet har 650 sitteplasser, og er dermed det største auditoriet Statsbygg har bygget.

     

    Bygget har 4 etasjer. Bærekonstruksjon i plassbygd betong og stål. Dekker i plassbygd betong i 1. etg og huldekker i de øvrige etasjer. Utvendig kledning i stålplater, tykkelse 2 mm, svart eloksert.

    Gulv i vestibyle og deler av auditoriet er slipt plassbygd betong, uten fuger (forsterket armering).

    Vegger i vestibyle og auditorium er kledd med vertikale eikespiler. Himling i vestibyle er bygget opp av akustisk dempende kassetter kledd med eikespiler. Himling i auditoriet er inndelt i segmenter av lysende striper, som sprer seg i vifteform; resten er svart akustisk systemhimling.