GOL SKULE

  • Gol_eksteriør1
  • Byggherre:                                         Gol kommmune

    Prosjekttype:                                     Barne og ungdomsskole 1.-10., 3-parallell

    Adresse:                                             Hallingmo, 3550 Gol

    Omfang:                                              8 500 m2 BTA

    Status:                                                 Ferdigstilt 2016

    Konkurranseform:                             1. premie i plan – og designkonkurranse

    Samarbeidspartner:                         Veidekke

    Entrepriseform:                                 Totalentreprise

    Landskapsarkitekt:                           Agraff

     

    Gol skule ligger sentralt, med gåavstand til Gol sentrum. Skolen ligger med god avstand til nabobebyggelse, i et landskapsrom som oppleves åpent og oversiktlig.
    Barne- og ungdomsskolen er en 3-parallell med kapasitet for inntil 750 elever. Trinnarealene er organisert på hver side av et fellesareal, “hjerterommet”. Spesialrom og administrasjon ligger i umiddelbar nærhet til dette fellesarealet, som har adkomst utenfra både fra nord og sør. Tomtas terrengfall kan leses i nord-sør-aksen, tvers gjennom anlegget fra hovedatkomst på øvre nivå i nord, via skolebyggets “hjerterom” og amfi, til forplassen på nedre nivå som orienterer seg mot sentrum i sør.

    Utdrag fra juryens evalueringsrapport i forbindelse med konkurransen: «Juryen har enstemmig utpekt forslaget «Hjarterom og opne armar» som vinner av konkurransen om ny barne- og ungdomsskole på Gol. Etter en samlet og tverrfaglig vurdering har vinneren levert det forslaget som i sum best ivaretar kriteriene fastsatt i konkurransegrunnlaget.»